projectes equipaments i altres


 

residència mediterrànea 

- palamós mar -

En el bell racó de Palamós, entre els carrers del casc antic, s'ergueix amb majestuositat una residència singular, un lloc de repòs i calidesa, una morada per gent gran, on el temps flueix pausadament, com les ones del mar.

. . .

Amb un aire pintoresc i mariner, com la dansa dels pescadors, el seu entorn evoca històries antigues, secrets i records. Els murs guarden els secrets del passat, mentre l'essència del mar impregna cada racó, com un salabruma màgica.

Les avaneres somien amb marins que tornen a terra, el vent canta cançons antigues, com les gavines en l'aire, i la gent del poble, amb el seu encantador somriure, acull amb caliu a qui aquí troba l'anhelat repòs i bon viure.

En aquest racó idíl·lic, la gent gran troba un refugi, una llar on el cor descansa, i les cames prenen pausa, escoltant l'oratge del mar i els passos de la vida, amb el suau bategar de la memòria, com un dolç mantra de joventut.

L'acollida és càlida com el sol que es pon a l'horitzó, les mans amables cuiden amb amor, com la mare que abriga el cor, i en cada espai es respira la pau i la tranquilitat, com un lloret ences de calma, que embalsama l'esperit.

Així, aquesta residència és més que un lloc on viure, és un parèntesi de serenitat en la marxa del temps, un temple de moments compartits, d'amistat i amor, com la melodia de l'ona que balla amb la sorra del mar.


 

AMPLIACIÓ ESCOLA JOAN PELEGRÍ 

- BARCELONA -

A l'escola Joan Pelegrí de Barcelona, en el barri d'Hostafrancs, sorgeix una ampliació com un somni fet realitat, on l'arquitectura antiga i nova ballen en harmonia amb la plaça Joan Pelegrí i el parc de l'Espanya Industrial com a testimonis. La nova ampliació s'integra amb gràcia i elegància, amb l'edifici existent i l'entorn urbà que l'envolta, donant a la plaça el seu front, com un regal a la ciutat  i a l'esquena, el parc d'Espanya industrial i el poliesportiu municipal del barri, com un tresor ocult.

. . .

L'arquitectura d'aquesta ampliació és un joc de contrastos, on es respeta el llenguatge de l'antiga edificació, però s'atreveix a ser trencadora i moderna en la seva volumetria, creant un equilibri entre el passat i el futur, una nova història.

Amb les instal·lacions més modernes, un regal del present, i espais per a totes les activitats i necessitats, l'escola creix sense perdre el seu confort, el seu encant, maximitzant la funcionalitat i la capacitat sense cap limitació. Els patis són petits racons de màgia a cada nivell, des de sorrals amb vistes a la primera planta, com un somni elevat, fins al pati mirador a la coberta, amb el cel com a teló de fons. Fins i tot un poliesportiu soterrat, il·luminat amb llum natural, com un tresor amagat.

L'ampliació realitzada juga amb les seccions, com una simfonia de llum i linees d'ombra, amb espais d'alçada lliure que esdevenen poesia visual, on els nens són els artistes que donen vida a aquests espais immensos, i on l'alegria i la creativitat omplen cada racó, com una melodia celestial.

A l'escola Joan Pelegrí, l'aprenentatge és una dansa, entre l'antic i el nou, entre la història i el futur, on els nens creixen amb somriures i il·lusions, i on la poesia de l'arquitectura es converteix en part de la seva aventura.